• Zápis budúcich prváčikov

          • Prihlášky na zápis elektronickou formou

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Horné Orešany oznamuje rodičom,

            že zápis detí do 1. ročníka na školský rok 2022/2023 sa uskutoční 11. apríla 2022 v budove základnej školy v čase od 13:30 -  16:00 hod. na základe harmonogramu. 

            Žiadame rodičov, aby pred zápisom, najneskôr do 9. apríla vyplnili elektronickú prihlášku, ktorú nájdete na stránke školy Základná škola s materskou školou Horné Orešany (edupage.org) v lište pod názvom ELEKTRONICKÁ PRIHLÁŠKA alebo tu dole.

            Zapisujú sa deti narodené od 1.9.2015 do 31.8.2016 alebo deti, ktoré pokračovali v predprimárnom vzdelávaní v MŠ (mali odklad).

            Ak máte dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami alebo žiadate o pokračovanie predprimárneho vzdelávania v MŠ, doložte v prihláške vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a detského lekára.

            Elektronická prihláška k zápisu prvákov

          • Manuál aktualizovaný k 25. 2. 2022

          • BEZPRÍZNAKOVOSŤ-

            Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka (Príloha č. 1). Žiak s príznakmi musí zostať doma. Pokiaľ rodič nevie vylúčiť príznaky, kontaktuje detského lekára. V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, sa žiak považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať.

            VSTUP DO BUDOVY-

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je povolený po predložení „Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti návštevníka“ (Každý pondelok)

            POZITÍVNE DIEŤA-

            Rodič musí oznámiť škole, že žiak mal pozitívny výsledok, aby škola mohla pristúpiť k sprísneným hygienicko-epidemiologickým opatreniam.

            OSPRAVEDLNENIE DOCHÁDZKY-

            Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť  dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní(víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako  7(dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka). Rodičia detí, s nepovinným predprimárnym vzdelávaním, „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom, pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky

            OČR-

            Rodič má nárok na ošetrovné (OČR) ak riaditeľ školy alebo regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol o prerušení vyučovania v triede žiaka do 11 rokov, rodič môže zažiadať o OČR priamo na webovej stránke Sociálnej poisťovne https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/ziadosti-o-ocr alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Športová ulica 31/12, 919 03 Horné Orešany
        • 0903 353 456 033/5588122
        • Športová ulica 31/12 919 03 Horné Orešany Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje