• Zápis detí do materskej školy na šk. rok 2024/2025

          •  

            Zápis detí do materskej školy na šk. rok 2024/2025

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Horné Orešany po dohode so zriaďovateľom oznamuje rodičom, že zápis detí na predprimárne vzdelávanie v materskej škole na školský rok 2024/2025 sa uskutoční v termíne:

            01.05.2024 – 15.05.2024

            v čase od 8.00 – 15.00hod. v budove materskej školy.

            Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijímajú deti v zmysle § 59  zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy je limitované kapacitnými možnosťami materskej školy.

            Dieťa sa na predprimárne vzdelávanie prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú podáva zástupkyni materskej školy. Žiadosť o prijatie podpisujú obaja zákonní zástupcovia.

            Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie pošlite elektronickou formou (od 01.05.2024), ktorú nájdete na webstránke: https://mshorneoresany.edupage.org/, vytlačenú, podpísanú a potvrdenú od všeobecného lekára pre deti a dorast s údajom o povinnom očkovaní prineste do MŠ                                          od 02.05.2024-15.05.2024.     

                                                     

            Alebo:

            Písomnú žiadosť si môžete prevziať v materskej škole a po vyplnení a potvrdení o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast s údajom o povinnom očkovaní odovzdať v stanovenom termíne.

            Na zápis si treba priniesť rodný list dieťaťa.

            Podmienky prijímania detí na predprimárne vzdelávanie

            Prednostne sa prijímajú:

            • deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, t.j. deti, ktoré dosiahnu 5 rokov veku do 31. augusta príslušného kalendárneho roka.
            • deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie, t.j. deti, ktoré dovŕšia 4 roky do 31. augusta príslušného kalendárneho roka.

            Ostatné podmienky prijímania, ktoré sa budú uplatňovať v prípade, ak počet evidovaných žiadostí na predprimárne vzdelávanie bude vyšší ako voľná kapacita materskej školy:

            • dieťa narodené do 31.8.2021,
            • dieťa s trvalým pobytom v Horných Orešanoch,
            • dieťa, ktorého rodičia podali žiadosť o predprimárne vzdelávanie v materskej škole v dvoch po sebe nasledujúcich rokoch,
            • dieťa, ktorého súrodenec už navštevuje materskú školu,
            • dieťa, ktoré je v starostlivosti jedného zákonného zástupcu.

            Do materskej školy sa prijímajú deti, ktoré majú vytvorené základné hygienické a sebaobslužné návyky (pýta sa na WC, vie si umyť ruky s vyhrnutými rukávmi, vie sa samostatne najesť a napiť z pohára, vie sa aspoň čiastočne obliecť, obuť).

            Rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa do materskej školy a určení adaptačného alebo diagnostického pobytu bude rodičom odovzdané do 15. júna 2024.

            Každý rodič je povinný si toto rozhodnutie prevziať v stanovenom termíne.

                                                             

          • Hmyzí hotel

          •  

            Dnes nám pribudol na školskom dvore hmyzí hotel. Tešíme sa na pozorovanie  malých obyvateľov v ich novom hoteli priamo na školskom dvore.

          • Zápis do 1. ročníka ZŠ 2024

          • Informácia k zápisu do 1. ročníka v šk. roku 2024/2025

            Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

            V šk. roku 2024/2025 sa zapisujú deti narodené od 1.9.2017 do 31.8.2018.

            Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť svoje dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky.

            Zápis sa tento rok uskutoční 15. 4. 2024 od 13:30-16:00 hod. podľa časového harmonogramu.

            Na zápis prichádzajú zákonní zástupcovia spolu s dieťaťom, na vopred rezervovaný konkrétny čas zápisu.

            Ako prebieha prihlasovanie a zápis: Poprosíme vyplniť elektronickú prihlášku na stránke školy zshoresany.edupage.org (v hornej hlavnej lište – elektronická prihláška), najneskôr do 2. apríla 2024 do 20:00 hod. Naskenujte/odfoťte do prihlášky aj rodný list dieťaťa a občianske preukazy oboch zákonných zástupcov z oboch strán. Prihlášku je treba vypĺňať aj s diakritickými znamienkami (dĺžne, mäkčene) podľa rodného listu a OP.

            Elektronická prihláška musí byť vyplnená v termíne do 2.4.2024 do 20:00.

            Po vyplnení elektronickej prihlášky – škola po skontrolovaní údajov zadaných v prihláške, prihlášku potvrdí a vytlačí. Neskôr prihlášku dá obom rodičom na podpis do MŠ Horné Orešany. Ak Vaše dieťa navštevuje inú MŠ, prihlášku vytlačte a podpísanú oboma rodičmi prinesiete k zápisu. Ak nemáte možnosť tlače, je NUTNÉ, aby sa zápisu zúčastnili obaja rodičia.

            Po potvrdení prihlášky si môžete rezervovať termín zápisu cez Edupage: https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u1/u18/u4339

            V prípade akýchkoľvek otázok píšte na mail: zshorneoresany@gmail.com alebo volajte na t.č. 0911 534 017 Deti, ktoré pokračovali v povinnom predprimárnom vzdelávaní, sa opätovne musia zúčastniť zápisu na školský rok 2024/2025.

            Pri zápise je potrebné predložiť k nahliadnutiu nasledujúce doklady:

            • rodný list dieťaťa • občiansky preukaz zákonného zástupcu

            • v prípade dieťaťa, ktoré je v starostlivosti centra poradenstva a prevencie, doklad o odbornom posúdení pripravenosti dieťaťa na školu (ak ho v čase zápisu máte)

            • ak je výkon rodičovských práv a povinností k maloletému dieťaťu upravený súdom, zákonný zástupca dieťaťa preukáže pri zápise zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti.

            • preukaz poistenca dieťaťa

            Čo je školská spôsobilosť?

            Školská spôsobilosť (zrelosť) je pripravenosť dieťaťa na zvládnutie určitých výchovno-vzdelávacích požiadaviek, súhrn psychických, fyzických a sociálnych schopností, ktorý dieťaťu umožňuje stať sa žiakom a je predpokladom absolvovania výchovno -vzdelávacieho programu základnej školy.

            Ak dieťa po dovŕšení 6. roku veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, môže rodič požiadať o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

            *Súčasťou takejto žiadosti je:

            *Odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast

            * Odporučenie príslušného Centra poradenstva a prevencie.

            Musí riaditeľ prijať dieťa do školy, do ktorej sa hlási?

            Riaditeľ školy je povinný prednostne prijať na plnenie povinnej školskej dochádzky žiakov, ktorí majú miesto trvalého pobytu v školskom obvode jeho školy, a žiakov umiestnených v školskom zariadení alebo v inom zariadení na základe rozhodnutia súdu, ktorého sídlo sa nachádza v školskom obvode tejto spádovej školy, a to až do výšky maximálneho počtu žiakov v triede príslušného ročníka. Ak dieťa nemá trvalé bydlisko v školskom obvode školy, riaditeľ dieťa nemusí prijať.

            Riaditeľka vydá rozhodnutie o prijatí/neprijatí do 15.6.2024.

          • JARNÉ PRÁZDNINY

          • Počas jarných prázdnin od 04.03.- 08.03.2024 bude prevádzka materskej školy prerušená z dôvodu nízkeho záujmu. Riadna prevádzka začne 11.03.2024.

          • Maškarný ples

          • Milé deti, rodičia, starí rodičia!

            Komisia kultúry, športu a vzdelávania pri obecnom úrade v Horných Orešanoch vás pozýva na prvý ročník obecného Maškarného plesu, ktorý sa uskutoční v sobotu 3. februára od 16.00 hod. v priestoroch kultúrneho domu. Nezabudnite doma masku a príďte sa s nami zabaviť. Tešíme sa na vás!

            V piatok pred plesom budú pri knižnici tvorivé dielne, kde budú deti s rodičmi spoločne pripravovať výzdobu na maškarný ples.

          • KARNEVAL

          •                                           Oznam pre rodičov | Materská škola Vitanová - SLNIEČKO

             

            Vážení rodičia, milé deti, slávnostne Vám oznamujeme, že v našej materskej škole sa uskutoční

             

            KARNEVAL

            dňa 7. februára 2024 v dopoludňajších hodinách

             

            Pripravte si masky, budeme sa zabávať!

             

            Deti môžu ráno prísť do MŠ oblečené v maskách, rodičia môžu prispieť malým občerstvením pre deti.

             

                                                                   Tešíme sa na všetky masky !

          • Čarovný predvianočný čas

          • Deti mali v škôlke posedenie pri ktorom si rozprávali o zvykoch a tradíciách. Našli si pod Vianočným stromčekom hračky do tried. Ďakujeme rodičom, že pre deti pripravili sladké dobroty.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Športová ulica 31/12, 919 03 Horné Orešany
      • 0903 353 456 033/5588122
      • Športová ulica 31/12 919 03 Horné Orešany Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje